Klub         ochrancov zelene


Websupport

Kozel píše


Parkovisko pod morušou nebude

24.08.2015 ( Ševčíková Dana )
[ Naspäť na zoznam článkov ]


Aktualizované 25.08.2015

Dobrá správa!!! Mesto na základe našich ohlasov prehodnotilo rozhodnutie o vybudovaní parkovacích miest pod slávnou senickou morušou. Parkovacie miesta sa pod týmto stromom budovať nebudú!

Túto informáciu nám telefonicky oznámil viceprimátor Martin Lidaj a zároveň sme od primátora mesta dostali pozvanie na spoločné prerokovanie vzniknutej situácie za účasti investora MG 88 Holding, s.r.o., ktorého zastupovala pani Eva Dobiášová. Otvorenosť, promptnosť a dialóg zo strany vedenia mesta si úprimne ceníme, okrem toho aj skutočnosť, že už ku stretnutiu bol pripravený nový návrh riešenia, voči ktorému investor nemá námietky a je ochotný ho prijať. Máme veľkú radosť, že Mesto spolu s investorom dokázalo vo veľmi krátkej dobe nájsť nové riešenie.

Netušili sme, aký ohlas a vlnu reakcií vyvolá náš článok. V ňom sme na stránkach združenia informovali o vydanom rozhodnutí s povolením pre vybudovanie sporných parkovacích miest. Prekvapili nás odozvy množstva ľudí zo všetkých kútov Slovenska, ale i spoza jeho hraníc, vyjadrujúcich podporu senickému stromu. Aj to svedčí o skutočnosti, že sa z moruše stala celebrita v pravom slova zmysle.

Je veľmi dôležité, aby sa tomuto stromu životné podmienky nezhoršovali ešte viac. Moruša jednoznačne potrebuje ochranu, pokoj a ohľaduplnosť. Podmienky, v ktorých náš strom vytrvalo nesie odkaz dávnej doby vôbec nie sú jednoduché ani teraz. Ale ona aj v tom hektickom a betónovom prostredí svieti na nás svojou trpezlivosťou. Je našim skutočným Majákom minulosti. Zaslúži si úctu každého z nás.

Strom Senice 2010

Strom roka 2014 (celoslovenská anketa)

Kandidát ma Európsky strom roka 2015 (8. miesto)

Reportáž TV SEN - Parkovacie miesta pri moruši nebudú

 

  Zmenené rozhodnutie o parkovisku

 

 


Meno  
Heslo
(C) Klub ochrancov zelene