Klub         ochrancov zelene


Websupport

Kozel píše


Budeme hlasovať za morušu - budeme hlasovať za Slovensko

25.01.2015 ( Ševčíková Dana )
[ Naspäť na zoznam článkov ]


Už o pár dní budeme mať možnosť dať hlas Slovensku v súťaži Európsky strom roka.

Jediný strom z celého Slovenska, ktorý háji farby našej krajiny je moruša biela zo Senice. Naša stromová kráska chce presvedčiť celú Európu o tom, že spolu s národom, s ktorým rastie v jednej zemi, tvorí dobrý tým. Chceme veriť, že Slováci opäť ožijú, budú spolu držať a nedajú sa zahanbiť  ani pred veľkými  národmi, ako napr.: Francúzsko, Anglicko, Taliansko, alebo susedné Maďarsko, Poľsko, či Česká republika a iné

Moruša zo Senice síce nie je najstaršia, ani najväčšia, ale je naša, slovenská. Podporu si právom zaslúži – je to strom hrdina, ktorý sa zachoval ako jediný objekt vo svojej lokalite, kde rastie. V jej tesnom okolí všetko podľahlo neuveriteľným zmenám,  vyrástli činžiaky, obchody, parkoviská, cesty, polyfunkčné budovy, pribudol hluk a ruch, ale ona zostáva – obrovský morušový strom v centre rušného mesta. Na svet sa díva s láskou a trpezlivosťou. Aj taká je moruša, ktorá reprezentuje Slovensko.

Hlasovanie sa začne 1. februára na stránkach www.treeoftheyear.org.  O podrobnostiach budeme informovať po zahájení súťaže.

Foto: Alena Hroncová


Meno  
Heslo
(C) Klub ochrancov zelene