Klub         ochrancov zelene


Websupport

Aktivity


TOTO JE MÔJ STROM - alebo POĎME SPOLU SADIŤ STROMY

25.11.2012 ( Ševčíková Dana )
[ Naspäť na zoznam článkov ]


Máte pocit, že tam, kde bývate chýba zeleň? Alebo viete o mieste v Senici, kde by sa podľa Vás hodil nejaký strom? Či by ste chceli zasadiť stromček so svojimi deťmi, aby ste im umožnili spoznať krásny zázrak prírody?

KOZEL sa každej takejto myšlienke poteší a rád Vám ju pomôže zrealizovať. Stačí, keď nám dáte vedieť, kde by mal Váš stromček rásť a my zistíme, či je na vybranej ploche možné sadiť stromy, vybavíme povolenie na jeho výsadbu (áno, aj toto treba), stromček zabezpečíme a spoločne ho vysadíme. Vám pribudne jedna krásna povinnosť a zodpovednosť za jeden stromový život, ktorý darujete Senici. Odmenou za Vašu snahu bude nádherný a mocnejúci strom. Dlhé desaťročia bude skrášľovať miesto, ktoré ste mu vybrali. Vytvoríte si k nemu osobný vzťah a pri pohľade naň si vždy s radosťou poviete: „TOTO JE MÔJ STROM“

Náš program si nestanovuje žiadne konkrétne predsavzatia a čísla, ktoré by mali byť dosiahnuté. Bude mať dlhodobý charakter a úspechom bude každý jeden stromček. To, ako sa mu bude dariť, záleží len od občanov mesta. Často počúvame názory, že ľuďom je jedno v akom stave mestská zeleň je, že všetkých z driemot na chvíľu preberú len zvuky motorových píl a po ich doznení sa opäť v driemotách pokračuje. My veríme, že nie všetci sú takí,  a že je medzi nami mnoho ľudí, ktorí majú stromy radi a radi to aj dajú najavo.

Programom „TOTO JE MôJ STROM“ chceme ľuďom ponúknuť možnosť podieľať sa na tvorbe zelene v meste. Zároveň formou osobného vzťahu ku konkrétnemu stromu podporíme u verejnosti kladný vzťah k zeleni. Rodičia môžu oceniť výchovno - náučný efekt aktivity, pri ktorej ich ratolesti sledujú rast a vývoj stromčeka, podmienený ich starostlivosťou. No a v neposlednom rade, všetci tí, ktorí sa rozhodnú stromček zasadiť, prispejú k zlepšeniu životného prostredia v Senici.

Na našich stránkach by sme chceli uverejňovať zoznam ľudí, ktorí sa do programu zapoja. Vytvoríme fotogalériu „Vašich“ stromov a budeme si všímať ich premenu zo stromčekov na stromy.

Už ste sa rozhodli, kde by ste chceli zasadiť svoj strom? Neváhajte a napíšte nám o tom. KOZEL sa teší na Vaše nápady.

 


Meno  
Heslo
(C) Klub ochrancov zelene