Klub         ochrancov zelene


Websupport

Aktivity


6. brigáda, alebo Ako KOZEL Aladina premohol

21.07.2012 ( Ševčíková Dana )
[ Naspäť na zoznam článkov ]


Dnes prebehla v aleji ďalšia brigáda. Predchádzalo jej daždivé počasie, búrky a predpovede s prognózami, ktoré nesľubovali nič iné, len ďalšie dažďové kvapky.

KOZEL má však tvrdú hlavu a brigádu nezrušil ani napriek nekompromisnému Aladinovi, ktorý sa nás snažil zmiasť a odradiť od nášho zámeru. Týmto ďakujeme nášmu samému najväčšiemu predsedovi Jurajovi, za jeho obetné rituály, ktorými zabezpečil slnko nad hlavami našimi a dažďové mraky o zdržanlivosť požiadal. Možno práve preto, že nie každý mal vieru v úspešnosť týchto obradov, prišlo nás na brigádu veľmi máličko. Len 10 silne veriacich a blatu-vzdorných jedincov. Robilo sa však minimálne za dvadsiatich. Kto alejku pozná, isto nám dá za pravdu.

Ďalší kus cesty je vyčistený, priechodný. O to sa postarala jedna skupina pracantov spolu s kamarátkou Adélkou, zatiaľ čo druhá upravovala, kosila a hrabala prednú časť aleje. Objavili sme ďalšie kopy zarasteného a nepríjemného odpadu z doby neskorého socializmu, ktorému ani čas nepomohol, aby sa vyparil z tohto sveta. Niekoľko desaťročí trpezlivo čakal v úkryte aleje, aby sa konečne dostal tam, kam patrí.

Unavení, ale utvrdení v presvedčení, že v žiadnej situácii netreba vzdávať boj pred jeho začiatkom, sme po šiestej hodine podvečernej dnešnú brigádu ukončili. Predtým sme však skonštatovali, že doteraz nebolo porušené pravidlo, že na každej brigáde sa objaví nejaká nová tvár. Je našim prianím, aby toto zostalo pravidlom aj naďalej a možno by ste nám k jeho udržaniu mohli pomôcť aj práve Vy.

Fotogalériu zobrazíte kliknutím na ilustračný obrázok v článku.


Meno  
Heslo
(C) Klub ochrancov zelene