Klub         ochrancov zelene


Websupport

Zachráňme nemocničný park v Myjave


Petícia proti výstavbe IBV v nmyjavskom lesíku bola odovzdaná primátorovi

( Ševčíková Dana )
[ Naspäť na zoznam článkov ]


Stretnutie s primátorom prebehlo v pokojnej atmosfére. Odovzdali sme mu vyzbierané podpisy a znovu zopakovali, že výrubom lesoparku pri nemocnici v Myjave príde k nenávratnej škode na prírode, ktorú Myjava doteraz má priamo v meste.

Nie sme proti vytvoreniu príležitostí na výstavbu nových rodinných domov, no nie za cenu obetovania prírodného priestoru, v ktorom sa nachádzajú stovky, možno tisícky stromov. Na túto 3,5 hektárovú prírodnú lokalitu, nachádzajúcu sa priamo v meste, sú naviazané ďalšie rastliny a živočíchy, ktoré tvoria funkčné prírodné spoločenstvo. Toto chce myjavská radnica vymeniť za domy pre pár rodín, nahradiť betónom, čo bude mať významný dopad na životné prostredie. Je nezodpovedné povýšiť záujem niekoľkých jedincov nad záujem verejný.

Primátor s nami komunikoval otvorene a uviedol, že urobí všetko preto, aby výstavba na mieste myjavského lesoparku bola zrealizovaná. Priznal, že vybudovanie IBV v meste, ktoré riadi 17 rokov je pre neho osobnou výzvou. Predpokladá, že vytvorením príležitostí pre výstavbu rodinných domov zastaví klesajúci trend počtu obyvateľov mesta Myjava.

Po odovzdaní petície primátorovi sme zašli na vychádzku do samotného lesíka, kde sme sa stretli s človekom, ktorý práve vykonával inventarizáciu drevín. Na našu otázku, koľko drevín je už započítaných odpovedal, že má za sebou približne polovicu práce a zaznamenaných viac ako osemsto stromov.


Meno  
Heslo
(C) Klub ochrancov zelene