Klub         ochrancov zelene


Websupport

O nás


O vzniku


[ Naspäť na zoznam článkov ]


Občianske združenie Klub ochrancov zelene, skráteným názvom KOZEL, je nepolitická organizácia, bez pozadia tvoreného podnikateľskými subjektmi. Hlavným cieľom občianskeho združenia je ochrana prírody a krajiny, predovšetkým ochrana životného prostredia v meste Senica. Prioritou je ochrana a tvorba zelene. Zámerom združenia je predkladanie podnetov, projektov a názorov samosprávnym orgánom, za účelom zlepšovania stavu v dotknutej oblasti. Chce združovať hlavne tých, ktorým záleží na zeleni v meste a chcú v tejto oblasti i aktívne pôsobiť.

Uvítame ďalších ľudí, ktorí sú presvedčení o skutočnosti, že zeleň v našom meste potrebuje ochranu.

V období, tesne pred vznikom nášho združenia, bolo v Senici vykonaných množstvo radikálnych rozhodnutí, vzťahujúcich sa k zeleni. Názory na ne sa medzi občanmi rôznia. Mnohí boli pobúrení, nespokojní, rozhorčení najmä výrubom stromov v centre mesta. Mnohí sa pýtali Prečo? Prečo je to nutné? Prečo niekto schválil také rozhodnutie?

Preto, aby bolo možné včas zasiahnuť proti rozhodnutiam, ktoré nám budú ukrajovať zo zelených plôch v meste, preto, aby sme dostali odpovede na otázky, ktoré nám nie sú celkom jasné, preto sa zrodil KOZEL. Vstúpil do života s ambíciami a nadšením, s plánmi a odvahou.  K svojmu pôsobeniu potrebuje podporu verejnosti.


Meno  
Heslo
(C) Klub ochrancov zelene