Klub         ochrancov zelene


Websupport

Aktivity


Hlasujeme za bošácku hrušku (Európsky strom roka)

03.02.2016 ( Kabát Juraj )
[ Naspäť na zoznam článkov ]


Súťaž Európsky strom roka má z roka na rok väčšiu prestíž, záujem verejnosti rastie, rastie aj záujem krajín o účasť v tejto stromovej „hitparáde“. Každoročne sa pridávajú nové štáty, ktoré v predchádzajúcich ročníkoch prihlásené neboli.

Aj tento rok sú v hlasovaní zaradené nádherné stromy, každý by si zaslúžil víťazstvo. Titul Európsky strom roka neprináša stromu ani prihlasovateľom žiadne hmotné výhody. No dostať strom do takejto krásnej súťaže je úžasné. Keď národ hlasuje za stromy, dáva svetu najavo, že stromy ho zaujímajú, že ich vníma ako spoločníkov, ktorí stoja za pozornosť.

Dať hlas cez počítač netrvá ani minútu. Deň má 1440 minút, bošácka hruška má zatiaľ niečo málo cez 600 hlasov, no sú tam stromy, ktoré majú už cez 3 tisíc hlasov v tretí deň hlasovania.

Chcem povedať HLASUJME ZA NÁŠ SLOVENSKÝ STROM. Hoci to nie je tisíc ročný dub či lipa, je to NÁŠ strom, ktorý už niečo videl a zažil. Je krásny a zároveň jedinečný odrodou, viažucou sa len k regiónu v ktorom rastie. Určite stojí za spomenutú hlasovaciu minútku.

Hlasovať môžete tu: http://www.treeoftheyear.org/uvod.aspx

 


Meno  
Heslo
(C) Klub ochrancov zelene