Klub         ochrancov zelene


Websupport

Aktivity


Brigáda v čerešňovej aleji - 31.3.2012

01.04.2012 ( Ševčíková Dana )
[ Naspäť na zoznam článkov ]


Máme za sebou prvú brigádu v čerešňovej aleji a myslím, že bola úspešná. Zišlo sa asi 16 ľudí, ktorí napriek veľmi veternému a nepríjemnému počasiu prišli, aby vyčistili aleju od navezeného odpadu. Patrí im velikánska vďaka, že svoj (predveľkonočný) čas strávili touto činnosťou. Mnohí sme sa na začiatku navzájom vôbec nepoznali, no na záver sme odchádzali spokojní s tým, že nás spojila myšlienka skultúrniť a dať do povedomia tento zaujímavý, no zanedbaný priestor.

Vyzbierali sme 20 vriec odpadu a veľkú kopu stavebného odpadu, medzi ktorým bola suť, tehly, kamene, poškodený stavebný materiál, ale aj povylievaný betón, s ktorým sme si nedokázali poradiť a ktorý budeme musieť nabudúce zlikvidovať pomocou techniky. Odpad vo vreciach tvorili väčšinou plastové fľaše, sklo, plechovice, rôzny obalový materiál, no našli sme aj starý fotoaparát, telefón, tenisky, dámske topánky, hrniec, aj koženú bundu...  Vyzbieraný odpad odvezú technické služby.

Smutné je, že sme v aleji okrem odpadkov narazili aj na "načierno" spílenú črešňu, zvalenú v ceste, pripravenú na odvoz dreva. Tento nález bol oznámený polícii.

Brigáda to bola prvá, práce v aleji je neúrekom, kto by sa chcel pridať, príležitosť bude 21.4.2012 (budeme to ešte aktualizovať). Ešte raz veľká vďaka tým, ktorí tam boli. Veľmi si to vážime a teší nás, že sa medzi ľuďmi v Senici nájdu občania, ktorí dokážu nezištne priložiť ruku k dielu prospešnému nášmu mestu, prírode i verejnosti.

(Fotogalériu zobrazíte kliknutím na obrázok v článku)

 


Meno  
Heslo
(C) Klub ochrancov zelene