Klub         ochrancov zelene


Websupport

Aktivity


Deň Zeme a ČIVORADO 2017

25.04.2017 ( Ševčíková Dana )
[ Naspäť na zoznam článkov ]


22. apríl, deň, kedy ľudia oslavujú sviatok Zeme, sme strávili v Rajeckej doline, aby sme sa už tretíkrát zapojili do jednej skvelej aktivity – Čisté vody Rajeckej doliny.

Počasie bolo skôr zimné ako jarné, sprevádzal nás dážď, vietor, chlad. No ani to nás neodradilo od rozhodnutia pridať sa k viac ako stovke dobrovoľných zberačov odpadu z brehov vodných tokov Rajeckej doliny. Napriek tomu, že sa čistí už tretí rok, odpadu bolo aj teraz veľa a je dobré, že vďaka pracovitým rukám skončil tam, kde mal byť dávno – odvezený na zberných dvoroch.

Po dobre odvedenej práci sa brigádnici s úsmevom na perách stretli v kempe Slnečné skaly, kde ich čakalo pivko, guláš a dobre naladená kapelka, s ktorou bolo príjemné zaspievať si či zatančiť a zaspomínať na staré dobré hity. 

Aj tento krát nás ČIVORADO presvedčilo, že jeho organizátori nevynakladajú svoju energiu nadarmo. Mnohí poznajú Rajec z reklám na balenú vodu ako kus nedotknutého sveta. Aby to tak skutočne bolo, musí človek zmeniť svoj vzťah k prírode a svojmu životnému prostrediu, musí týmto presvedčením žiť a vštepovať ho svojim deťom. Bez ohľadu na to, či kalendár ukazuje Deň Zeme alebo nie.

Fotogalériu zobrazíte kliknutím na obrázok v článku

ČIVORADO a my v roku 2015

ČIVORADO a my v roku 2016


Meno  
Heslo
(C) Klub ochrancov zelene