Klub         ochrancov zelene


Websupport

Aktivity


Vydarená brigáda - Čistenie senickej cyklotrasy

27.03.2017 ( Ševčíková Dana )
[ Naspäť na zoznam článkov ]


Na sobotu 25. marca 2017 sme spolu s Čajovňou Pohoda zvolali brigádu Čistenie senickej cyklotrasy. Tento nápad prišlo v prvú jarnú sobotu podporiť asi päťdesiat Seničanov bez rozdielu veku.

Brigádnici sa do zberania odpadkov pustili v dobrej nálade a so slnkom nad hlavou. Niektoré úseky boli náročnejšie, napríklad ten úvodný, hneď oproti sociálnej bytovke. Títo občania si priestor znečistili sami a nedávno boli podrobení kritike v televíznej reportáži. Keď zaregistrovali, že sa naša brigádnická skupina dala do práce a pohybu, začali svoj priestor čistiť aj oni. Rozdali sme im vrecia a v robote sa nedali zahanbiť. Skupina detí z tejto komunity s nami pokračovala a pracovala až do samotného cieľa.

Počas brigády sme rozdali asi 80 vriec a zo senickej cyklotrasy sme vyviezli šesť prívesných vozíkov smetí, harabúrd, odpadkov a rôznych vecí, ktoré do prírody nepatria... Všetkým patrí veľké poďakovanie za to, že sa rozhodli stráviť prvú jarnú sobotu pri tejto prospešnej činnosti, že pomohli odbremeniť našu prímestskú prírodu od nevzhľadnej záťaže. Ďakujeme aj podniku Hetrik (po starom Marakana), že nám poskytol príjemné zázemie a občerstvenie, kde tí najvytrvalejší zotrvali až do večerných hodín.

Fotogalériu zobrazíte kliknutím na obrázok v článku 


Meno  
Heslo
(C) Klub ochrancov zelene